Stockholmsveckan

Stockholmsveckan inleds på Gotland – i Visby. Sedan följs partyeliten med till Båstad och slutdestinationen Saint Tropez. När det kommer till Gotland så är vecka 29 tillägnat Stockholmare och vill man inte festa i champagne eller vara vaken till småtimmarna gör man bäst i att boka in Gotland ett annat datum. Kanske vecka 32, som är medeltidsveckan. Dock försegår det festande även denna vecka. Men det är en annan tid kan man säga. Mer mjöd är skumpa. Receptet för lyckade festdagar är bodyspray, resorb och snygga leggings för sena nätter. Men det gäller att planera i god tid om du inte planerar att kampa på Norderstrands.

Var ute i god tid

Både när det gäller att ta sig hit och att finna respektabelt boende så gäller det att man är ute i god tid. Vissa tar sig till Visby med helikoptern ”vispen”, medan andra flyger reguljärt eller åker med båden över. Att ta båten är det billiga alternativet och är den största chansen till att knyta nya kontakter man sedan möter upp under veckan. När det kommer till boende så finns det några spännande hotell som gör vistelsen snäppet skönare. Men, det finns även många gotlänningar som hyr ut sina lägenheter då de känner att de kan ta semester från ön denna vecka.  Passa därför på att söka runt bland olika sajter. Men även där gäller det att vara ute i god tid för att få det perfekta boendet så ni kan bli värd för de bästa förfesterna. Känner man att man inte kommer spendera så mycket tid på hotellet eller i en dyr lägenhet finns det kampingplatser där det kan bli livat. Dock är det jobbigt om vädret är dåligt. Det finns även anläggningar utanför Visby där det brukar gå partybussar från för alla festsugna ungdomar.  Och, när du väl är där behöver du inte leta länge efter vart festerna är.

”900 kvadratmeter nattklubb, fyra olika dansgolv på två våningar och nio barer. På Gutekällaren vid Stora torget är det nattklubb varje kväll hela sommaren. Hit kommer ungefär 1 000-1 500 personer per kväll.
Vecka 29, tillsammans med vecka 28 och 30, är en stor vecka för Gutekällaren. Då är programmet lite större än normalt. Förutom nattklubb och spelning med Hoffmaestro blir det Absolutfest, Stureplan on tour och Eatmyhouse.” (läs hela artikeln här)