Så blir fiskeupplevelsen på Gotland fantastisk

Gotland bjuder på ett fantastiskt fiske. För att göra fisket ännu bättre är en fiskekajak ett bra alternativ. Då kan du uppleva Gotlands fiske på ett nytt sätt men även själva ön.

Fisket på Gotland har mycket att erbjuda. Om du ska åka till Gotland för att fiska är ett tips att ta med dig en fiskekajak. Gå in på https://www.soderkajak.se/kajak/fiskekajaker för att hitta en fiskekajak till dig som kan bidra till att du får en fiskeupplevelse utöver det vanliga. Med en fiskekajak får du även möjlighet att uppleva Gotland från ett nytt perspektiv.

Välj färdväg innan du beger dig ut med fiskekajaken

Innan du beger dig ut med fiskekajaken är det viktigt att kolla upp vart du ska paddla och om det finns strömmar eller liknande. Tänk även på att ta med dig nödvändiga saker för att klara dig den tiden du är ute och fiskar. Exempelvis är det bra att förutom fiskegrejer ha lite mat och vatten med dig. Det är en fördel att ha sällskap med dig ifall något skulle hända.

Ha koll på var du får fiska

Gotland har faktiskt något att erbjuda dig som är fiskeintresserade året runt. Trots detta har dock yrkesfiskare på Gotland minskat. Den 80 mil långa kuststräckan som Gotland har är i princip fri för fiske hela året. Gotland är speciellt känt för havsöringen som går att fiska där. Även om det är havsöringen som lockar många fiskeentusiaster finns det även gott om abborre, strömming, torsk, näbbgädda och flundra. Tänk på att du behöver ha fiskekort för att få fiska i insjöarna som finns. Det krävs även ett fiskekort för att få fiska i kanalen i Åminne. I de vatten där det inte är möjligt att köpa fiskekort behöver du ha markägarens tillstånd för att få fiska. Därför ska du alltid kolla upp innan var du får fiska.