Gotland året runt

En kort resa österut, med antingen flyg eller båt, gör att man hamnar på vackra lilla Gotland. Denna fina ö är otroligt populär att besöka av både Svenskar och människor från andra länder.
 
Vacker gränd i Visby

Årstider på ön

Det vanligaste är att besöka Gotland under sommaren då det är mycket roligt som händer samtidigt som ön är full av turister från alla världens hörn. Många väljer att ta segelbåten från fastlandet till Gotland för att sedan lägga till i den populära gästhamnen i Visby där man har butiker, restauranger, barer, nattklubbar och parker bara ett stenkast bort. Flygresor hittar du hos Seat24.se om du hellre tar den snabba vägen till Gotland.

På grund av det härliga utelivet kallas Gotland ofta för Sveriges Ibiza. Under hela sommaren pågar festen och när det är dags för några turister att återvända hem anländer det garanterat en drös nya. Vecka 29 är det den så kallade Stockholmsveckan. Då fylls Visby av party-eliten från Stockholm. Självklart kommer det under denna vecka även extra mycket turister från resten av landet och världen också, just eftersom det är en vecka fylld av extra mycket fest som ett äkta partydjur aldrig skulle gå miste om.

Förutom Stockholmsveckan vecka 29, som är populär bland de festsugna turisterna, så är medeltidsveckan vecka 32 en något som många vägrar att missa. Medeltidsveckan är till för såväl barnfamiljer som öl-sugna unga och vuxna. Medeltidsveckan har ett fullspäckat schema där det händer massvis av spännande saker. För att nämna ett fåtal:

•    Medeltida marknader där man kan köpa allt från brända mandlar och mat till medeltida smycken, djurhudar, skinnkläder, hantverk och mycket mer.
•    Spännande teatrar och livemusik
•    De populära tornerspelen där man får se riddare fäktas
•    Vandringar, föreläsningar och andra typer av historiska djupdykningar
•    Kurser i smide, hantverk, drejning etcetera

Listan skulle antagligen kunna göras precis hur lång som helst men det mesta måste upplevas och kan inte förklaras på ett rättvist sätt enbart med ord.

En vanlig missuppfattning är att Gotland bara är trevligt att besöka på sommaren. Även om det är avsevärt mycket lugnare stämning under vintern än på sommaren så är Gotland en otroligt mysig plats att besöka för en härlig vinterweekend när man behöver ladda batterierna.