Ett mångfacetterat Gotland

Gotland är för många ett självklart stopp på semester. Det är inte så långt och det är framför allt inte utanför Sveriges gränser, vilket gör resan dit mycket smidig. Det går att flyga, det tar bara någon eller ett par timmar beroende på varifrån du kommer, och det går att ta bilen med sig på färjan som går ofta och är en rolig upplevelse i sig.

I Visby, Gotlands största stad, finns ett bra restaurang- och krogutbud, samt många gamla byggnader och saker att se på. Det är mycket trevligt att bara strosa runt i staden och titta men det finns också muséer där du kan ta del av mer Gotländsk, och Svensk, historia. Det är ingen slump att medeltidsstaden Visby varje år är värd för tusentals besökare under medeltidsveckan. Det är ofta svårt att hitta boende i Visby på sommaren och man måste därför vara ute i god tid. Här finns det många boendealternativ att välja på.

Gotlands landsbygdStrand på Gotland

På Gotlands landsbygd finns, precis som i Visby, mycket att uppleva. Natursköna och stillsamma landskap, ofta med relativt stora avstånd emellan bebyggelsen. Det finns mycket tillfälle att reflektera och njuta i tystnaden utanför din vardag. Det finns även många vackra stränder som gör att både vuxna och barn kan glädjas av semestern.  Stränder som Tofta med mycket folk och flera serveringar, och lugnare platser som Vitviken där ni kan vara mer ifred. Det finns många listor med tips om platser att besöka och saker att göra. Planera gärna er resa i god till så att ni vet var ni ska och inte behöver spilla tid i vägskälen som uppstår på plats.