Cykelsemestra på Gotland

Cykelturism är en trend som växer sig allt starkare, och Gotland är en fantastisk plats att upptäcka för den aktive semesterfiraren. Här finns massvis av aktiviteter att välja på längs den välkända Gotlandsleden, och massa sevärdheter man helt enkelt inte får missa.

 

pexels-photo-112588I en tidigare artikel har vi skrivit om att ett enkelt sätt att upptäcka Gotland och allt vad ön har att erbjuda är att köpa en begagnad bil och bila runt. Ett annat sätt att ta sig runt på som är både mer aktivt och miljövänligt är att upptäcka Gotland från cykelsadeln. Enligt Hällekiskuriren lockar cykelturism allt fler svenskar och det finns ett växande intresse för allt som har med hälsa och miljö att göra. Vidare ger cykelturismen ekonomin i Europa ett tillskott på hela 44 miljarder euro.

 

”Det finns i dag större möjligheter än någonsin att hitta en semesterform som passar olika målgrupper, från bekväma turer med full service och utan packning till utmanande äventyr i skog och mark”, säger Katarina Bergstrand som är VD för Sweden By Bike.

 

Gotland är ett mycket bra val för cykelsemestrar då destinationen passar alla. Här finns både vacker natur, historia, mat och dryck samt oändligt med aktiviteter för den som är sugen på att upptäcka ön på ett aktivt sätt.

 

Vad får man inte missa under cykelsemestern på Gotland?

Den mest populära sträckan att cykla på Gotland är utan tvekan Gotlandsleden, vilken är en cykelled som sträcker sig hela vägen runt ön. Leden går från Fårö i norr till Hoburg söderut, och längs vägen passerar man på gotländska kalkstensvägar allt ifrån caféer, loppisar och badplatser till historiska sevärdheter som Visby ringmur, medeltida kyrkor och konstmuseum. För den som vill ha ännu fler tips på sevärdheter finns en utförlig lista på Swedenbybike.