Begagnad bil till Gotland

Gotland har mycket att erbjudan. Och vad du borde göra är att köpa en begagnad bil med några vänner och sedan styra kosan dit på obestämd tid och bara känna friheten i håret – när ni åker med nedfällda vindrutor. Här kommer vi inte prata om hur fantastiskt Visby är på sommaren eller varför du måste åka ut till Fårö. Allt detta vet du säkert redan. Men, vad du kanske har mindre koll på är hur du ska tänka när det kommer till att shoppa en begagnad bil. För, även om det finns ett stort utbud så kan det även finnas mängder av tråkiga fällor som inte är så roliga att hamna i.

Att tänka på vid köp

Som sagt finns det mycket att tänka på när det kommer till begagnade köp. Du kan köpa ford begagnade eller nya, det är upp till dig. Men att köpa en begagnad gör att du kommer tjäna på det i längden. Och ska ni ha bilen som en gemensam bil kanske det inte behöver vara en splitterny Ford utan en som tar er till punkt A till B utan problem.

Vad du kan tänka på är att jämföra de olika modellerna mot varandra på olika sajter så du inte blir lurad på priset. Sedan är det viktigt att hålla koll på mätarställningen och så att du får bevis på att bilen inte är snodd. Sedan är det även viktigt att om du köper en begagnad bil som har några år på nacken att du tänker på säkerheten.

”Nu är de flesta nya bilarna väldigt säkra. Det är klart bättre att satsa på en nyare bil än en som är 15 år gammal. Det är viktigt att den har modern säkerhetsutrustning med antisladdsystem. Det gör den betydligt säkrare i trafiken och minskar olycksrisken” (läs mer).